Ga je mee op Bindingkamp?

Jaarlijks worden er door de kampcommissie 7 zomerkampen georganiseerd voor kinderen groep 7 t/m jongeren van 17/18. Deze kampen worden al bijna 75 jaar druk bezocht en gewaardeerd.

Wat houdt een “Bindingkamp” in?
Een “Bindingkamp” is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. (vanaf 11 jaar tot 17/18 jaar) Je brengt de dag door met leuke, verrassende activiteiten. Een kamp heeft bijvoorbeeld altijd een bonte dag, waarbij de leiding (en/of jijzelf) er een bijzonder programma gedaan wordt. Natuurlijk zijn er ook veel momenten waarbij je met de groep op pad gaat om bijvoorbeeld te zwemmen, bosspelen of een speurtocht te doen.

In ieder geval zijn er genoeg momenten om het goed naar je zin te hebben en waarschijnlijk maak je zelfs nieuwe vrienden en/of vriendinnen. In het kamp staat ‘s avonds vaak het kampthema centraal. Door middel van spel, toneel of discussie belichten we dit thema.

De kampen worden georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen. De groepsgrootte is meestal tussen de 30 en 40 deelnemers. Er zijn kampen waarbij je wandelt en er zijn kampen waarbij je fietst.

Een bindingkamp kun je eigenlijk niet beschrijven, maar moet je meemaken!

Inschrijving op de kampen
Na de herfstvakantie beginnen de inschrijvingen voor de Bindingkampen. Op veel scholen in Aalsmeer en Rijsenhout worden folders uitgedeeld met de data van de kampen. Op de website van de Binding staat ook veel informatie mbt het inschrijven. De kinderen die mee zijn geweest (of op de wachtlijst staan) met het kamp van het jaar ervoor krijgen recht op voorinschrijving. Voor alle andere kinderen / jongeren die zich willen inschrijven bij de open - inschrijvingen; hou de site van de Binding in de gaten! Er kan alleen digitaal worden ingeschreven op de kampen. Er dient gelijk de helft van de kampprijs betaald te worden. De tweede betaling is in maart.

Hulp... of mee als leiding/kok
Alle leiding en kampcommissieleden organiseren de kampen op vrijwillige basis. Indien je wilt mee helpen (als leiding, kok) of je hebt goede ideeen kun je een mail sturen aan de kampcommissie via kampen@debinding.nl. Zet daar je telefoonnummer bij en alvast een korte omschrijving van je idee. Dan nemen we contact met je op.

Doneren
Een donatie is zeer welkom! We proberen de kampprijs zo laag mogelijk te houden, dus waar we kosten kunnen besparen helpt. Je kunt doneren in geld, maar ook met middelen. (vrachtwagen voor het vervoer van fietsen; trainers/leerzame-verdiepende activiteit voor tijdens de trainingsdag van de leiding, een goede locatie tip!.. enz..)  Indien je een donatie doet, graag even er duidelijk bij zetten in de omschrijving van de betaling. Rekeningnummer kampcommissie:
NL46 RABO 0380 1357 28 t.n.v. Stichting de Binding

Voor overige vragen kun je mailen naar: kampen@debinding.nl