Organisatie

De Binding is een stichting met een grote groep vrijwilligers en een divers aanbod aan activiteiten. De Binding is georganiseerd door te werken in verschillende commissies, ondersteund door de Bindingwerker. De organisatie van de Binding is schematisch weergegeven in onderstaand organogram.

Commissies

Binnen de Binding zijn een aantal commissies actief die verantwoordelijk zijn voor het doen uitvoeren van bepaalde activiteiten. Hieronder stellen we graag de verschillende commissies aan je voor.

De Kampcommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse zomerkampen. Daar komt een hoop werk bij kijken, onder andere: het zoeken en reserveren van de kamplocaties, verzorgen van vervoer ( bussen en vrachtwagens voor fietsvervoer). Inventaris regelen, financiën, opgaven deelnemers, wat-nemen-we-mee-stencils en nog veel meer (kleine en grotere) praktische zaken. We vergaderen maandelijks en ieder KC-lid voert zijn taak geheel zelfstandig uit.

In overleg met de Bindingwerker worden de leidingteams van de kampen samengesteld. Voor de totale kampleiding van alle kampen bij elkaar wordt elk jaar in april een trainingsdag georganiseerd, waarbij de leiding met elkaar kennis maakt, een aantal interessante verdiepende workshops krijgt en het nieuwe kampthema wordt toegelicht. Het thema is een belangrijke rode draad door het kamp. 

Samenstelling van de kampcommissie:

Eline Koopman [voorzitter]

Jacko Hansen [penningmeester]

Marjanne Maarse [secretaris]

Merel Zaal [PR en indeling- en aanspreekpunt leiding]

Thomas Zekveld [locaties]

Derk Eling [vervoer] 

Susanne Prochazka [Inventaris, knutsel- sportspullen/ EHBO]

Inez Vreeken [coördinatie inschrijvingen en website]

Esther van Oorden [algemeen en keuken voorraadbeheer, aanspreekpunt Koks]

Elk jaar wordt er in de zomer een KinderVakantieWeek (KVW) georganiseerd. Tijdens deze toffe week komen 150 kinderen van 6 t/m 12 jaar bij elkaar om hutten te bouwen, spelletjes te doen, speurtocht te lopen, sportdag te houden, waterspelletjes te doen en het gewoon onwijs gezellig met elkaar te hebben.

De commissie, bestaande uit Onno Koblens, Dylan Baars, Lotte Brouwer en Eline Koblens organiseert samen met een team van ongeveer 35 vrijwilligers, deze week. Zij bedenken het thema, de activiteiten en zetten dit alles op poten. Leiding worden bij de Kindervakantieweek? Of meedenken in de organisatie? Stuur een mail naar kindervakantieweek@debinding.nl.

Bindings Eigen Activiteiten Unit, in het kort het BEAU, is een groep vrijwilligers van tussen de 16 en 30 jaar oud die samen zorg draagt voor de organisatie van een heel aantal verschillende activiteiten gedurende het jaar. De vrijwilligers zijn betrokken, creatief en van uiteenlopende leeftijd waardoor het altijd gezellig is en iedereen van elkaar kan leren. Acitiviteiten die het BEAU onder andere organiseert zijn het Kerstspel, de Sinterklaasactie, Laatste Vrijdag van de Maand en de Kringen. Ook dragen zij zorg voor het Binding-Archief. 

Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit of wil je je aansluiten bij het BEAU? Mail dan naar beau@debinding.nl

De Mediacommissie is een nieuwe commissie die aan de slag gaat met het bijhouden van de website, zorg draagt voor de social-media kanalen, nieuwsberichten schrijft voor de krant en de BEAUtique beheert. Lijkt het je leuk om te helpen in deze commissie? Stuur een mail naar info@debinding.nl.

De Fondsenwerving-commissie gaat aan de slag met de financiën van de Binding. Sinds 2020 ontvangt de Binding geen subsidies meer voor tiener- en jongerenwerk. Om de Binding voort te kunnen laten bestaan moeten alternatieve manieren van financiëren gevonden worden waar de commissie verantwoordelijk voor is. Dit  betreft onder andere het aanvragen van subsidies, het werven van sponsoren en het organiseren van de ‘Vrienden van de Binding’.

Heb jij een vlotte babbel of ben je goed met cijfers? Kom ons dan helpen in de fondsenwervingscommissie. Mailen kan naar info@debinding.nl.

Het Bindingkoor is een enthousiaste groep van ca. 35 personen, die onder de vlag van de Binding een breed repertoire zingt. Het is een gemengd koor, de leeftijd van de koorleden varieert van 40 tot 68 jaar.

Voorzitter van het koor is Gerard Nijland, te bereiken via bindingkoor@gmail.com.

De archiefcommissie houdt zich bezig met het verzamelen en digitaliseren van oude kampfoto’s, kampkranten, filmpjes, etc. Op dit moment ligt het archiveren even stil in verband met de Corona en het omzetten van onze website. De archiefcommissie denkt op de achtergrond na over een goede manier om al deze prachtige herinneringen digitaal te bewaren en toch ook inzichtelijk te maken voor ons publiek (AVG-proof natuurlijk). Ben jij handig met scanners, ICT of vind je het gewoon heel gezellig om bij mensen langs te gaan en al die oude kampverhalen te horen? Meld je dan aan voor de archiefcommissie door te mailen naar info@debinding.nl. Hier kunt u ook naar mailen als u zelf oud materiaal heeft en dit beschikbaar wilt stellen.

Vrijwilliger worden?

Heb je interesse in leuk en afwisselend vrijwilligerswerk voor de Binding?
Neem dan contact met ons op!