Kampen

Kamp-Almen

Jaarlijks worden er door de kampcommissie 7 zomerkampen georganiseerd voor kinderen vanaf groep 7 t/m jongeren van 17/18 jaar. Deze kampen worden al ruim 75 jaar druk bezocht en gewaardeerd.

Wat houdt een “Bindingkamp” in?

Een “Bindingkamp” is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. Je brengt de week door met leuke, verrassende activiteiten. Een kamp heeft bijvoorbeeld altijd een bonte dag, waarbij de leiding (en/of jijzelf) een bijzonder programma organiseert. Er zijn heel veel momenten waarbij je met de groep op pad gaat om bijvoorbeeld te zwemmen, een stoere activiteit te doen (denk aan klimbos, waterskiën.. Niet bij elk kamp hetzelfde) een bosspel, dropping, een speurtocht…. ook heb je af en toe tijd voor jezelf. In ieder geval zijn er genoeg momenten om het goed naar je zin te hebben en waarschijnlijk maak je zelfs nieuwe vrienden en/of vriendinnen.
In het kamp staat ‘s avonds vaak het kampthema centraal. Door middel van spel, toneel of discussie belichten we dit thema.
De kampen worden georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen. De groepsgrootte is meestal tussen de 30 en 40 deelnemers. Er zijn kampen waarbij je wandelt en er zijn kampen waarbij je fietst.


Een Bindingkamp kun je eigenlijk niet beschrijven, maar moet je meemaken!

Wil jij je steentje bijdragen aan dit mooie werk?

Inschrijving op de kampen

In november/december beginnen de inschrijvingen voor de Bindingkampen. Op de website van de Binding staat  informatie mbt het inschrijven. 

De kinderen die het voorgaande jaar zijn mee geweest  krijgen recht op voorinschrijving. Voor alle andere kinderen / jongeren die zich willen inschrijven bij de open – inschrijvingen; hou de site van de Binding in de gaten!

Er kan alleen digitaal worden ingeschreven op de kampen. Er dient gelijk de helft van de kampprijs betaald te worden. De tweede betaling is rond april.

Hulp… of mee als leiding/kok

Alle leiding en kampcommissieleden organiseren de kampen op vrijwillige basis. Indien je wilt mee helpen (als leiding, kok) of je hebt goede ideeën kun je een mail sturen aan de kampcommissie via kampen@debinding.nl. Zet daar je telefoonnummer bij en alvast een korte omschrijving van je idee. Dan nemen we contact met je op.

Kamp-ijsje