Corona: meest gestelde vragen

beeldmerk_binding

Aangepast 15 november 2021

Net als jullie hebben wij heel veel zin in de kampen. In deze tijden zelfs extra zin om weer naar iets leuks uit te kunnen kijken. We houden het nieuws rondom Corona en de RIVM richtlijnen scherp in de gaten zodat we veilig met zijn allen op kamp kunnen. Op deze pagina verzamelen we de meest gestelde vragen rondom de Bindingkampen en Corona. 

Antwoord op veelgestelde corona gerelateerde vragen: 

Is het mogelijk dat de kampen alsnog niet door gaan?

Op dit moment gaan we ervan uit dat de Binding zomerkampen 2022 door zullen gaan.  We hebben locaties gehuurd waar we kunnen voldoen aan alle op dit moment geldende overheidsregels. Als de kampen niet door kunnen gaan wordt het kampgeld teruggestort. Dit geld niet voor het inschrijfgeld.

Welke richtlijnen volgen jullie?

Wij volgen het landelijk protocol voor zomerkampen (https://www.wegaanopzomerkamp.nl/). Dit protocol is opgesteld door de organisaties aangesloten bij het Steunpunt KinderVakanties, YMCA Nederland, Scouting Nederland, JongNL Limburg, CCI-NL, Jantje Beton, NUSO, NJR, HISWA-RECRON in samenwerking met Nederlands Jeugdinstituut (NJI). Het protocol wordt onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en is voorgelegd aan het OMT, RIVM en Ministerie van VWS, directie Jeugd. Samen menen ze dat er een praktisch, handzaam en breedgedragen protocol ligt om verantwoorde kampen te kunnen organiseren.  

Welke maatregelen nemen jullie op het kamp?

Wij zullen op het kamp de regels van de Nederlandse overheid volgen die op dat moment van toepassing zijn. Waar nodig zullen we de kampprotocollen aanpassen. Hierbij kun je denken aan regels rondom het vertrek,  het eten, sanitaire voorzieningen, gebruik van ruimtes, ventilatie, schoonmaken en rustmomenten. 

Mag ik mee, als ik Astma, Hooikoorts of een allergie heb?

Ja, met klachten die veroorzaakt worden door Astma, Hooikoorts of een andere allergie kan je gewoon mee op kamp. Geeft dit wel duidelijk aan bij de inschrijving zodat we weten dat de klachten niet door Corona worden veroorzaakt. 

Wat als een deelnemer verkoudheidsklachten krijg of ziek word?

De kampleiding zal de ouders/verzorgers bellen en de deelnemer zal binnen 3 uur moeten worden opgehaald. Daarom zijn er dit jaar geen kampen in het buitenland. In de tussentijd zal de deelnemer op een aparte plek op het kampterrein wachten. Hier mogen geen andere kampkinderen komen, om eventuele besmetting te voorkomen. Er is natuurlijk wel iemand van de kampleiding bij en die blijft totdat de deelnemer wordt opgehaald. 

Worden alle ouders geïnformeerd als een kampdeelnemer ziek is en naar huis gaat?

Ja. Als een kampdeelnemer naar huis gaat vanwege gezondheidsklachten die te maken (kunnen) hebben met Corona vinden wij het netjes om alle ouders te informeren. Wij vragen alle ouders ook om na kamp de kampkinderen goed in de gaten te houden op eventuele klachten die ontstaan. En ontstaan er klachten? Dan vragen wij de ouders om dit bij de kampleiding te melden.