Bindingkampen en Kindervakantieweek geannuleerd

Beste ouders/verzorgers, deelnemers en leiding van de Bindingkampen en Kindervakantieweek,

 

Aan het begin van dit jaar hadden wij nooit gedacht dat wij jullie een dergelijk besluit zouden moeten nemen, maar helaas zien wij geen andere mogelijkheid. 

Naar aanleiding van de persconferentie gisteren- en op advies van het RIVM (na telefonisch contact) hebben wij, in overleg met het Bindingbestuur, moeten besluiten om de zomerkampen en de Kindervakantieweek van de Binding in 2020 niet door te laten gaan. 

Wij beseffen ons dat dit voor zowel de deelnemers als de leiding een grote teleurstelling kan zijn; want er kan in deze tijd al zoveel niet doorgaan. Jullie gezondheid en veiligheid staan echter bij ons bovenaan en deze kunnen wij niet garanderen op een kamp van ongeveer 40 deelnemers en 12 mannen en vrouwen in het leidingteam, noch bij de Kindervakantieweek waar zo’n 150 kinderen en 35 man leiding een week lang bij elkaar zijn. De 1,5 meter regeling die nog steeds van kracht is en de maatregel over het verbieden van evenementen tot 1 september zijn hierin de belangrijkste argumenten. 

 

Voor 1 juni zullen de reeds ingeschreven deelnemers van de kampen bericht krijgen omtrent de stand van zaken ten aanzien van de restitutie van het betaalde inschrijfgeld. Op dit moment zijn wij in onderhandeling met alle betrokken partijen. De inschrijvingen voor de Kindervakantieweek waren nog niet van start gegaan en zullen dit jaar dus helaas ook niet van start gaan. Mocht u nog vragen, opmerkingen of suggesties hebben, schroom dan niet om te mailen naar info@debinding.nl. In verband met de Corona is er niemand op kantoor en zijn wij dus op het vaste nummer niet bereikbaar, alleen via de mail.

 

Wij wensen alle ouders/verzorgers, deelnemers en leiding het allerbeste de komende tijd. 

 

Hartelijke groet, 

 

Jos Buskermolen (voorzitter) namens het Binding bestuur en Eline Koopman (voorzitter) namens de Kampcommissie

 

Brainstorm over de toekomst van de Binding op 12 maart!

Vanaf 1 januari 2020 krijgt de Binding geen subsidie meer van de gemeente Aalsmeer. Het jeugd- en jongerenwerk is overgenomen door Buurtwerk, waar collega’s Lizanne Eveleens en Tom Schutte hun werk voortzetten. Voor de Binding betekent dit een verandering. We zijn niet meer verantwoordelijk voor het tienerwerk in Aalsmeer en Kudelstaart en kunnen geen gebruik meer maken van de subsidie die we hiervoor kregen. Natuurlijk blijft de Binding wel bestaan; de kampen zijn onverminderd populair en ook de Kindervakantieweek gaat gewoon door.

Op donderdagavond 12 maart willen wij met jullie, de achterban van de Binding, gaan nadenken over wat de Binding gaat worden. We willen met elkaar nadenken over vragen als: ‘Wat is de visie/missie van de Binding anno 2020?’ ‘Hoe willen wij de activiteiten van de Binding vorm gaan geven en is daar nog wel een betaalde werker voor nodig?’ ‘Is een 7-koppig bestuur nog noodzakelijk en in welke samenstelling?’ ‘Is er behoefte aan uitbreiding of juist krimp van de huidige activiteiten?’ ‘Welke zaken kunnen in de toekomst door vrijwilligers opgepakt gaan worden en hoe organiseren we dat?’ ‘Wat is onze relatie met de DGA en willen we deze relatie bestendigen/uitdiepen/versterken?’

Dit zijn grote vragen waar we jullie input graag over horen. Het BEAU organiseert daarom op 12 maart vanaf 19.30 uur een brainstorm avond, waar iedereen zijn of haar ideeën/zorgen/idealen/wensen over en voor de Binding kan uiten. U bent om 19.30 uur welkom in de Nieuwbouw boven aan de Zijdstraat 53 in Aalsmeer. Wilt u, voor zover mogelijk, van tevoren aangeven of u aanwezig kunt zijn? De ruimte is beperkt en bij  ruime animo (waar we natuurlijk op hopen!) zullen we moeten uitwijken naar de kerkzaal of een ander adres.

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u toch een bijdrage leveren? Dan nodigen we u van harte uit uw gedachten op de mail te zetten naar info@debinding.nl. Deze bijdragen zullen ook meegenomen worden in het vormgevende proces dat na 12 maart zal gaan plaatsvinden. Wij zullen u natuurlijk ook op de hoogte houden van de uitkomsten van deze avond en het verdere verloop van dit proces.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op 12 maart in de Binding!

Kaartverkoop Binding Kerstspel start op 3 december!

Kaarten voor het kerstspel zijn zoals ieder jaar gratis verkrijgbaar. Na de voorstelling is er een collecte waarvan de helft naar een goed doel en de andere helft naar het niet-gesubsidieerde werk van de Binding gaat. 

Onze site werkt met een account (de ouder) waaraan u kinderen (de mensen voor wie u kaarten besteld) kunt toevoegen. De kaarten bestelt u dus op naam. U kunt deze account al van tevoren aanmaken en de kinderen toevoegen voor wie u kaarten wilt bestellen, op die manier gaat het proces sneller op 3 december en vist u niet naast het net. Wilt u toch iemand anders op een kaartje meenemen, geen enkel probleem. Geef bij binnenkomst even aan op welke naam de kaart stond en dan tekenen wij dit af. 

Let op! Voor de middagvoorstelling van het Kerstspel hoeft u geen kaarten te reserveren. Deze voorstelling heeft eigenlijk altijd wel genoeg plek, dus u kunt gewoon binnen lopen. 

Heeft u nog vragen of komt u er niet uit? Dan kunt u op 3 december bellen met 0297-326326. Er worden telefonisch geen reserveringen aangenomen. 

Middagvoorstelling: 16.00 uur deuren open, 16.30 uur start voorstelling

Avond voorstelling: 20.00 uur deuren open, 20.30 uur start voorstelling

Kaarten 'De Gedroomde Vreemdeling' verkrijgbaar!

Het verhaal speelt zich af in Nederland en Indonesië (Kalimantan). Kalimantan is het Indonesische deel van het eiland Borneo, het grote tropische regenwoud waar bomen worden gekapt voor commerciële doeleinden. Maar waar ook veel armoede heerst en straatkinderen zwerven na de gruwelijke burgeroorlog in 1997. Kinderen hebben geen onderdak, eten, schoon water, speelgoed, ouders en uniform. Nee, geen uniform. Want zonder uniform mag je niet naar school, hoe gek is dat.

Rini heeft een droom en in haar droom ontmoet zij Florentina uit Kalimantan. Tijdens de ontmoeting komen diverse onderwerpen naar voren zoals; familie, klimaatverandering, vriendschap en school.

Het theaterstuk wordt gespeeld door 11 talentvolle jongeren uit Aalsmeer en Kudelstaart met passie voor acteren, zingen en/of dansen. In de afgelopen 8 maanden hebben de jongeren met bloed, zweet en tranen wekelijkse repetities uitgevoerd onder leiding van Reinier Overbeek  (regisseur), Jolijn Amorison (assistent regisseur), Melany Bhola (zangdocent) en Lize van der Laan (dansdocent). Wij zijn erg trots op team #TMET en kunnen niet wachten om de voorstelling eindelijk te mogen vertonen!

U kunt kaarten bestellen via onderstaande link voor de show op 30 november om 19.00 uur in de Oude Veiling. Daarnaast zijn er nog twee shows om 13.00 uur en om 15.00 uur ook hiervoor kunt u kaarten bestellen via onze Activiteiten Agenda. 

https://www.debinding.nl/agenda/1252-theater-_tmet_-de-gedroomde-vreemdeling-(19_0

 

Combifun Voorjaarsvakantie

Combifun Circus in de Waterlelie


Het is weer bijna tijd voor de voorjaarsvakantie. Net zoals iedere andere vakantie organiseren de combinatiefunctionarissen van de Binding, Cultuurpunt Aalsmeer en Team Sportservice Aalsmeer een CombiFun-activiteit voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Op vrijdag 22 februari openen de deuren van De Waterlelie voor een zeer verrassende activiteit, deze dag staat namelijk helemaal in het teken van circus!

Tricks en moves leren
Van 09.30 tot 12.30 uur krijgen de kinderen les van een echte circusartiest van Circus Kristal, die de kinderen een paar gave tricks en moves gaat aanleren die te maken hebben met het circus. Fietsen op een éénwieler, koorddansen, bordjes draaien en jongleren zijn je na deze ochtend niet meer vreemd. Als spektakelstuk wordt van 12.30 tot 13.00 uur een spetterende voorstelling gegeven die vrij toegankelijk is voor vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes.

Inschrijven
Inschrijven kan tot woensdag 20 februari via de agenda op deze site. https://www.debinding.nl/agenda/1118-combifun-voorjaarsvakantie

De CombiFun circusdag is op vrijdag 22 februari en wordt gehouden in Sporthal de Waterlelie in Aalsmeer (Dreef 7). De dag kost bij voorinschrijving via de site 6 euro per kind en indien nog plek, 7.50 euro per kind aan de deur. Inloop vanaf 09.15 uur, start programma 09.30 uur. De presentatie is om 12.30 uur, einde programma 13.00 uur.

De combinatiefunctionarissen vinden het belangrijk dat de Combifun voor iedereen toegankelijk is. De prijs mag nooit een reden zijn om niet deel te nemen. Is het voor u of uw gezinsleden moeilijk om de kosten op te brengen en wilt u wel kinderen inschrijven? Neem dan contact op met Lizanne Eveleens via lizanne@debinding.nl. Uw aanvraag zal strikt vertrouwelijk worden behandeld.