Kerstconcert Bindingkoor


Zondagmiddag 11 december geeft Het Bindingkoor onder leiding van Henk Trommel haar jaarlijkse kerstconcert. Deze keer is het thema De Kerststal. In de keuze van de uit te voeren muziek is dat dus het leidmotief.  Jozef, Maria, het kindeke Jezus, de ster, de engel, de herders etc. worden in dit programma bezongen.

Voorafgegaan door een proloog en besloten door een epiloog/finale passeren veel muziekgenres de revue. Het varieert van arrangementen van “volks–kerstliederen” (traditionals) tot originele composities, van klassiek tot licht en van uitbundig tot intiem en klein (zoals o.a. de oudst bekende versie van “O kindeke klein” – O Jesulein zart).

Het bekende oud-Nederlandse kerstlied Er is een kindeke geboren wordt uitgevoerd in een bijzonder arrangement van Jetse Bremer. Er zijn liederen die door dameskoor en door bassen en tenoren afzonderlijk worden gezongen. Ook enkele solisten uit het koor laten van zich horen.
Het Duo Omnia, met Judith Mos op klarinet en Henk Trommel op orgel/piano, zorgt voor instrumentale intermezzo’s met o.a. variaties op kerstliederen.
Het concert zal plaatsvinden in de Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 in Aalsmeer. De kerkzaal is open vanaf 15.30. Het concert begint om 16.00. Toegangsprijs is € 10.00 inclusief consumptie (kinderen betalen € 5.00).