Dichten voor 4 mei in 't Middelpunt

Zit je in groep 6, 7 of 8 en kom je uit Aalsmeer? Het tienerwerk van de Binding biedt speciaal voor deze groep een workshop aan om voor de dodenherdenking een eigen gedicht te maken. Tijdens die workshops gaan we gedichten maken over de oorlog in Aalsmeer en over verzet tegen van alles en nog wat. Lijkt het je leuk om dat gedicht ook voor te dragen meld je dan voor de workshops op 16, 23 en 30 april van 15.30-17.30 uur in ’t Middelpunt in Aalsmeer-Oost.

 

Op die 4e mei staan we stil bij alle Nederlandse slachtoffers die zijn omgekomen door oorlog, conflict, vervolging en al het leed dat de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt heeft. Onder het mom van het thema ‘Geef vrijheid door’ is dit jaar uitgeroepen tot ‘Jaar van Verzet’. Over dat thema gaan we kijken, praten, schrijven en voordragen. En dat gaat echt niet alleen over het verzet van toen.

 

Wat zou jij doen?

Er is voor nu vast ook van alles te bedenken om je te verzetten. Ook voor kinderen zijn vrijheid en verzet relevant. Met deze thema’s gaan we aan de slag. Voordat de workshop start is er een kleine documentaire te zien over het verzet in Aalsmeer. De workshops worden gegeven door de Aalsmeerse schrijver/journalist Jan Daalman die al tal van dit soort projecten op zijn naam heeft staan.

 

We gaan in op vragen als ‘Wat kan jij doen om voor een ander op te komen en wat betekent vrijheid voor jou en voel je je vrij?’ ‘Zou jij in verzet komen als het jou en je familie in gevaar zou brengen?’ ‘Wat zou je doen?’ Degenen met het mooiste gedicht, mogen zijn of haar gedicht op 4 mei tijdens de herdenkingsdienst voordragen. Plaats van handeling is het Hells Fury monument in Aalsmeer Oosteinde. Deelname is gratis, maar graag vooraf aanmelden bij Tessa Westerhof, tienerwerker van De Binding via tessa@debinding.nl. Het Middelpunt staat in de Wilhelminastraat op nummer 55 te Aalsmeer.