75 jaar kampen!

Grote reünie op zaterdag 11 november a.s.

En wat kunnen we daar nou anders op zeggen, dan dat het tijd is om het te vieren? Precies, helemaal niks. Daarom willen wij dit graag met een heel bijzondere feestdag doen op 11 november op de plek van waar het ook begonnen is... We weten dat het misschien nog wat vroeg dag is, maar des te meer reden om het absoluut niet te missen.

Honderden kampen, duizenden deelnemers, wie is er in Aalsmeer niet mee opgegroeid?

Fragment uit een Kampkrant van het Texelkamp uit 1990: “Jammer genoeg is dit jaar voor ons het laatste kamp georganiseerd. Voor de laatste keer een weekje weg, dit keer naar Texel. Terwijl ik dit schrijf, denk ik weer even terug aan die andere kampen. Toen ik elf was, ging ik voor het eerst naar Almen, het jaar daarop opnieuw. Ik begon kampen steeds leuker te vinden. En door elk kamp werd ik weer een ervaring rijker. Je leerde met ander mensen om te gaan, je aan te passen. Je deed dingen die je leuk vond maar ook dingen die je minder leuk vond. Het hoorde er nou eenmaal bij. Twee jaar later ging ik naar de Taunus, het werd bijna gewoon: de corvee, het keten ’s nachts en praten over het thema. Van ‘ Water is leven’ tot ‘ Genoeg van teveel , genoeg van te weinig’ De een nog meer omvattender dan de andere, maar hoe langer je bezig bent met zo’n thema, hoe meer je ervan gaat begrijpen. En toen begon ons laatste kamp, een schitterende week op Texel. Het was ontzettend leuk. Het is haast niet te beschrijven. We waren echt een groep, heerlijk! Ik wil iedereen bedanken, niet alleen voor dit kamp, voor alle kampen. Het was onvergetelijk.”

Noteer nu alvast de datum in uw agenda: zaterdag 11 november!

De precieze invulling van deze dag zullen we later bekend maken. Maar bereid je in ieder geval maar voor om niet alleen je eigen kampherinneringen, maar ook die van je kleinkinderen, zoon, dochter, broer, zus, neef, nicht, vader, moeder, opa en oma op te halen. Als afsluiting van de dag zal er ‘s avonds een feest zijn, waar je misschien nog één keer de kans krijgt om met je oude kampliefde wat schuifelpasjes te wagen.

Namens de commissie,

Nico Eveleens.