75 jaar kampen

Link: http://nl.dreamordonate.com/dromen/75-jaar-kampen-in-aalsmeer-2/

75 jaar geleden, in 1942, ging een groepje van 15 jongeren onder leiding van Haasje Buijs en Jacob Tas op kamp naar Oosterbeek. Dit kamp, georganiseerd door de Doopsgezinde gemeente Aalsmeer, was het allereerste kamp van een reeks waarvan het einde nog lang niet in zicht is. 75 jaar (Binding)kampen is een prachtige mijlpaal en markeert ook de doelstelling om deze activiteiten voort te zetten.

En wat kunnen we daar nou anders op zeggen, dan dat het tijd is om het te vieren? Precies, helemaal niks. Daarom willen wij dit graag doen op 11 november, bij ons in de Binding in Aalsmeer.

Er zijn ambitieuze plannen! 25 jaar geleden is er uitgebreid teruggekeken op 50 jaar kampen door middel van het welbekende jubileumboek. Deze keer wordt er een documentaire gedraaid over het geheim van de kampen. Waarom blijven de kampen nog steeds zo'n impact hebben, zelfs na 75 jaar? Deze documentaire willen we jullie graag laten zien op 11 november, tezamen met een groot aantal kampfilms, van de "Mierenmachine" films uit de jaren '70 tot de lip-dubs van de afgelopen jaren.

De precieze invulling van deze dag zullen we later bekend maken. Maar bereid je in ieder geval maar voor om niet alleen je eigen kampherinneringen maar ook die van je broer, zus, neef, nicht, vader, moeder, opa en oma op te halen. Als afsluiting van de dag zal er ‘s avonds een feest zijn waar je misschien nog één keer de kans krijgt om met je oude kamp liefde wat schuifelpasjes te wagen.

Om deze dag tot een realiteit te maken hebben we uiteraard budget nodig. Dit budget gebruiken we om de documentaire te maken, de oude kampfilms professioneel te laten digitaliseren en om de reünie te kunnen organiseren. En hier willen we graag jullie medewerking!

Geef gul, en alle giften zijn welkom. Zodat we ook het fundament en het draagvlak versterken om de Bindingkampen te verzekeren van een waardevolle toekomst!

Link:http://nl.dreamordonate.com/dromen/75-jaar-kampen-in-aalsmeer-2/