Meidenwerk

In het algemene jeugdwerk sneeuwen meiden soms wat onder omdat vaak wat introverter zijn dan jongens. Daarbij zijn er allerlei onderwerpen waar meiden onderling graag over praten, maar dan wel graag zonder dat er jongens mee luisteren! 

Daarom heeft de Binding activiteiten die specifiek gericht zijn op meiden. Op dit moment is er een meidengroep voor meiden uit groep 8 in Kudelstaart gestart. Daarnaast is er nog ruimte voor 1 andere groep. Een groep bestaat uit 6 tot 10 meiden van ongeveer gelijke leeftijd die om de week bij elkaar komen. Tijdens de bijeenkomst wordt er gepraat over allerlei onderwerpen en worden leuke activiteiten gedaan aan de hand van de Superwoman methode. 

De Superwoman methode is een erkende methode voor meidenwerk. De tienerwerkers van de Binding hebben een cursus gevolgd om met deze methode te mogen werken. De methode behandelt onderwerpen als zelfbeeld, zelfvertrouwen, toekomst, gezinsleven, relaties, vriendinnen en vriendjes, veranderingen in je lijf en dergelijke dingen meer waar meiden mee bezig kunnen zijn. De bijeenkomsten zijn geschikt voor meiden tussen de 12 en de 18 jaar, maar we proberen de groepen wel samen te stellen met meiden die qua leeftijd bij elkaar in de buurt zitten. 

Lijkt het jou leuk om met andere meiden samen een groep te starten volgens de Superwoman methode? Dan kun je contact opnemen met Sylke Muller via 06-81799580. We kijken dan samen of we genoeg meiden bij elkaar kunnen krijgen voor een nieuwe groep, of dat je misschien kunt aansluiten bij een bestaande groep.