Binding kampen

Jaarlijks worden er door de kampcommissie 7 zomerkampen georganiseerd voor kinderen vanaf groep 7 t/m jongeren van 17/18. Deze kampen worden al ruim 75 jaar druk bezocht en gewaardeerd.

Wat houdt een “Bindingkamp” in?
Een “Bindingkamp” is vooral een heel gezellige week vakantie met een groep leeftijdgenoten. Je brengt de week door met leuke, verrassende activiteiten. Een kamp heeft bijvoorbeeld altijd een bonte dag, waarbij de leiding (en/of jijzelf) een bijzonder programma organiseert. Er zijn heel veel momenten waarbij je met de groep op pad gaat om bijvoorbeeld te zwemmen, een stoere activiteit te doen (denk aan klimbos, waterskieen..Niet bij elk kamp hetzelfde) een bosspel, dropping, een speurtocht.... ook heb je af en toe tijd voor jezelf. In ieder geval zijn er genoeg momenten om het goed naar je zin te hebben en waarschijnlijk maak je zelfs nieuwe vrienden en/of vriendinnen.

In het kamp staat ‘s avonds vaak het kampthema centraal. Door middel van spel, toneel of discussie belichten we dit thema.

De kampen worden georganiseerd voor verschillende leeftijdsgroepen. De groepsgrootte is meestal tussen de 30 en 40 deelnemers. Er zijn kampen waarbij je wandelt en er zijn kampen waarbij je fietst.

Een bindingkamp kun je eigenlijk niet beschrijven, maar moet je meemaken!

Inschrijving op de kampen
Na de herfstvakantie beginnen de inschrijvingen voor de Bindingkampen. Op veel scholen in Aalsmeer en Rijsenhout worden folders uitgedeeld met de data van de kampen. Op de website van de Binding staat ook veel informatie mbt het inschrijven. 

De kinderen die het voorgaande jaar zijn meegeweest (of op de wachtlijst staan) krijgen recht op voorinschrijving. Voor alle andere kinderen / jongeren die zich willen inschrijven bij de open - inschrijvingen; hou de site van de Binding in de gaten!

Er kan alleen digitaal worden ingeschreven op de kampen. Er dient gelijk de helft van de kampprijs betaald te worden. De tweede betaling is rond april.

Hulp... of mee als leiding/kok
Alle leiding en kampcommissieleden organiseren de kampen op vrijwillige basis. Indien je wilt mee helpen (als leiding, kok) of je hebt goede ideeen kun je een mail sturen aan de kampcommissie via kampen@debinding.nl. Zet daar je telefoonnummer bij en alvast een korte omschrijving van je idee. Dan nemen we contact met je op.

Doneren
Een donatie is zeer welkom! We proberen de kampprijs zo laag mogelijk te houden, dus waar we kosten kunnen besparen helpt daarvoor. Je kunt doneren in geld, maar ook met middelen. (als je een vrachtwagen hebt voor het vervoer van fietsen (of als je een chauffeur bent en wilt rijden; trainers/leerzame-verdiepende activiteit voor tijdens de trainingsdag van de leiding, een goede locatie tip!.. enz..)  Indien je een donatie doet, graag er duidelijk bij zetten in de omschrijving van de betaling dat het een donatie is. Rekeningnummer kampcommissie:
NL46 RABO 0380 1357 28 t.n.v. Stichting de Binding

Voor overige vragen kun je mailen naar: kampen@debinding.nl (de mail wordt niet dagelijks bekeken)