Bindingkoor

Henk Trommel

Het Bindingkoor

Wie zijn wij?

Het Bindingkoor is een enthousiaste groep van ca. 35 personen, die onder de vlag van de Binding een breed repertoire zingt. Het is een gemengd koor, de leeftijd van de koorleden varieert van 40 tot 68 jaar. We geven elk jaar in december in de Doopsgezinde kerk een kerstconcert en om het jaar een voorzomerconcert. Verder treden we af en toe op in de regio, in bejaardenhuizen, op een korenfestival en verlenen we een aantal keren per jaar onze medewerking aan bijzondere diensten in de Doopsgezinde kerk. In 2015 bestond Het Bindingkoor 50 jaar. Dat is in mei gevierd met mooie optredens met een tango-orkest:’ Misa a buenes Aires‘van M. Palmeri én een gezellige reünie met oud-koorleden in oktober.

Elk jaar geeft het Bindingkoor een kerstconcert in de Doopsgezinde kerk. In 2018 was dat de ‘Stella Natalis’- een groot stuk (met begeleiding van een orkestje) van Karl Jenkins. Zomerconcerten komen minder vaak voor. In 2018 was er in april een Vogelconcert met liederen rondom vogels. In juni 2020 hoopt het Bindingkoor een concert te geven met de verschillende onderdelen van een gezongen (katholieke) mis, waarvan elk deel van een andere componist is. Zoals vaak is er bij het Bindingkoor sprake van variatie in stijlen en muziekperioden.

Dirigent Henk Trommel

De huidige dirigent van het Bindingkoor is op vele terreinen werkzaam. Henk Trommel treedt ook regelmatig als orgelsolist op. Henk Trommel is ook werkzaam als muziekdocent aan de Westplas-mavo in Aalsmeer. Sinds 2003 is Henk dirigent van het Bindingkoor waar hij het als een mooie uitdaging ziet de verschillende stijlen die het Bindingkoor zingt verder te verbreden en uit te diepen en daar slaagt hij tot nu toe uitstekend in. In de concerten die het Bindingkoor de laatste jaren gegeven heeft, zijn de resultaten hoorbaar en zichtbaar. Sinds 2012 is Henk Trommel als organist en cantor verbonden aan de Kruiskerk in Amstelveen.

Repetities

Elke donderdagavond wordt er van 19.45 tot 21.30 uur in de achterzaal van de Doopsgezinde Kerk, Zijdstraat 55 in Aalsmeer geoefend.
Hou je van zingen? Dan is het Bindingkoor misschien ook iets voor jou. Bij de bassen en tenoren kunnen nog wel enkele enthousiaste zangers aanschuiven. Onder leiding van dirigent Henk Trommel leer je zingen. Het is geen probleem als je onervaren bent. Noten van blad kunnen lezen is wel handig.

Wil je een repetitie meemaken?
Stuur dan even een mailtje naar bindingkoor@gmail.com.

Facebook Bindingkoor